Twee politie-bestuursleden verdacht van graaien 

21 april 2018 - 11:35

Het imago van de politie begint zo langzamerhand wel een behoorlijke deuk op te lopen. Nu zijn het weer twee bestuurders van politievakbond ANPV die strafrechtelijk vervolgd zullen worden vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties.

Het is tenslotte niet voor het eerst dat er graaiers bij het Gezag blijken te zitten. Ditmaal gaat het dus om tenminste twee personen. Oud-voorzitter van het ANPV Geert P. zou als één van de verdachten gelden.

Hij en de onbekende andere verdachte zouden jarenlang torenhoge declaraties hebben ingediend die betaald werden uit een geldpotje dat bedoeld is om arbeidsmarkt en scholing van politie-medewerkers te verbeteren. Het zou in totaal gaan om tenminste tienduizenden euro’s. Toch een mooie aanvulling op het salaris.

Slager die zijn eigen vlees keurt

Geert P. wordt ook verdacht van belangenverstrengeling. Meneer is namelijk psycholoog en in dat kader nam hij deel in een commissie die beoordeelt of agenten recht hebben op vergoedingen vanwege post traumatische stress stoornis.

Tegelijkertijd was deze man ook betrokken bij een bedrijf dat juist agenten met post traumatische stress stoornis bijstaat wanneer ze een claim bij de politie willen indienen.

Politie doet zelf ook onderzoek

Kortom, genoeg dingen die tot op de bodem uitgezocht moeten worden. Het Openbaar Ministerie in Den Haag zegt dan ook tegen het AD tot vervolging over te zullen gaanKorpschef Erik Akerboom wacht die bui niet af en heeft zelf ook opdracht gegeven voor een intern 'oriënterend onderzoek', zoals dat heet.

"Van de politie mag een terughoudende opstelling worden verwacht waar het gaat om interne aangelegenheden van een vakvereniging voor medewerkers van de politie. Maar het korps kan niet voorbijgaan aan het feit dat het hier politieambtenaren betreft die zich te allen tijde moeten houden aan de regels en standaarden van de politie", zo staat te lezen in een verklaring.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie