Wéér zomer van chaos en lange rijen op Schiphol

Wéér zomer van chaos en lange rijen op Schiphol 

28 juni 2023 - 12:31

Man, man man, hoe kon het ook anders? Ook komende zomer wordt het weer wachten, wachten, wachten in eindeloos lange rijen, rijen, rijen, rijen op Schiphol. Is de vakantie naar Turkije of de Costa Brava al geboekt? Ga dan alvast maar richting de luchthaven, want het wordt weer een chaos van jewelste.

Dat er geleerd zou zijn van de afgelopen twee zomers toen het op Schiphol al een enorme tyfusbende was, was natuurlijk ook niet te verwachten. Blijkbaar is het onmogelijk om mensen soepeltjes van A naar B te krijgen als er meer dan vijf vliegtuigen tegelijk opstijgen. De vorige directeur van Schiphol, D66-bobo en flutbestuurder Dick Benschop, moest zijn biezen pakken en men was in de veronderstelling dat het daarna allemaal beter zou worden. Dit blijkt dus niet het geval.

En hoe komt dat dan? Personeelstekort, zou je dan denken, want die kaart wordt tegenwoordig altijd getrokken als het ergens kut geregeld is, maar dat is dus helemaal niet het geval, aldus de Marechaussee, verantwoordelijk voor de paspoortcontroles. Zij leggen op piekdagen de focus op het vertrekkend verkeer en de overstappers op de luchthaven. 'Op sommige momenten op piekdagen kunnen langere rijen voorkomen. We concentreren ons bij drukte op vertrek en transfer. Dan moeten mensen bij aankomst langer wachten.'

Vreemd verhaal, ook omdat andere partijen zeggen dat er wel degelijk een personeelstekort is bij de Marechaussee. Zelfs uit een vorige week gepubliceerd onderzoek is gebleken dat er een groot tekort aan manschappen was de afgelopen jaren. Maar ook toen zei de Kmar dat er personeel genoeg was. Het is dus maar net hoe je het bekijkt blijkbaar. Een beetje rij, hoort erbij, aldus de Marechaussee. Fuck de reiziger, omarm de chaos.

Dat het weer een bende wordt, lijkt vast te staan. Want naast dat de Marechaussee de kop in het zand steekt, zijn er volgens het FNV ook nog altijd flinke personeelstekorten op het platform en in de bagagekelder. Dat wordt dus weer langer op je koffer wachten dan dat je tijdens de vakantie op een strandbedje hebt gelegen, mocht je ├╝berhaupt in een vliegtuig zijn gestapt, want dat er weer massaal vluchten geannuleerd gaan worden, staat vast, aldus de FNV. Ook is het nog zeer de vraag of de securitycheck dit jaar wel bestand is tegen de stroom vakantiegangers.

Is er ook nog goed nieuws? Nee. Alles is kut op Schiphol. O nee, toch niet. Voor de winkels en koffietentjes op de luchthaven zijn honderden nieuwe medewerkers aangenomen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml