Weert is geweldig, het asielzoekerscentrum ook
Binnenland

Weert is geweldig, het asielzoekerscentrum ook.

Het gaat bijzonder voortvarend in het asielzoekerscentrum in Weert. Al die met trauma's doorweekte hulpbehoevenden die Nederland aangrijpen om (letterlijk) te vechten voor de opbouw van een mooi bestaan. Daar hebben we ontzettend veel respect voor. 

Dat er weleens een winkeldiefstalletje plaatsvindt, of een knokpartijtje, of vooruit: een steekwapengevaarlijke testosteronbom zijn messen in een medewerker wil steken, dat mag eigenlijk geen naam hebben. De publieke opinie leert ons dat we veel begrip moeten opbrengen voor wat deze mensen hebben meegemaakt en dat doen we dus ook. Van ons geen kritische noten.

Politie bellen = niet lief

In plaats van de politie bellen, zou men daarom de linkse natte droom-methode van knuffelen en verbinden (bah, vies woord) kunnen toepassen. Ja, ook wanneer er een verward zielenpietje rustig zijn messen zit te slijpen. Dat is een indirect signaal van het zoeken naar een schouder om op te huilen. 

Jos Heijmans = ook niet lief

Burgervader Jos Heijmans snapt er daarom vrij weinig van. Hij wil de arme dobberaars nóg meer de vernieling inhelpen. Nóg meer traumatiseren. Daar wil hij nóg meer belastingcentjes voor uitgeven. Denk aan geld voor beveiliging en geld voor betere begeleiding. Het meest erge is dat hij wil dat de groep overlastgevende zeer gewaardeerde Nederaanwinsten zo snel mogelijk het land uitgeknikkerd worden.

Kan niet hè, Jos. GroenLinks, PvdA, SP, D66 hebben zo hard hun best gedaan hen naar Nederland te halen. Je gebruikt een vrouw toch ook niet zomaar voor een one night stand om haar vervolgens weer af te serveren? Of wel natuurlijk. Hangt van wederzijdse belangen af.

Vandaag brengen de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een bezoekje aan het asielzoekerscentrum om op de hoogte gebracht te kunnen worden van de asielproblematiek waarmee Weert overspoeld wordt. 

Alhoewel, problematiek. We gaan all-links nu. Laten we het houden op een verschilletje van inzicht tussen meerdere partijen.

Hebben overigens weinig tijd vandaag. De auteur van dit artikel gaat zijn kop even in het zand steken, verwacht vanmiddag weer boven te komen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →