Weg met Hollandse cultuur: 'Zonnepanelen in Naarden Vesting'

Weg met Hollandse cultuur: 'Zonnepanelen in Naarden Vesting' 

03 juni 2021 - 15:38

Zijn ze helemaal gek geworden? De gemeente Gooise Meren wil het prachtige authentieke historische aanzicht van Naarden Vesting slopen door de plek te bezoedelen met ultramoderne zonnepanelen want dat is beter voor het milieu.

In de Regionale Energiestrategie moet ook 't Gooi zijn aandeel leveren en aangezien er zogenaamd geen ruimte is voor windmolens moet bastion Nieuw Molen van Naarden Vesting eraan geloven. Wel ja, tegenwoordig dient toch alles wat doet herinneren aan de rijke Nederlandse geschiedenis gecensureerd te worden of op zijn minst voorzien te worden van een disclaimer, dus kan dit er ook nog wel bij.

Toch is er nog hoop. Ten eerste moet nog blijken of het überhaupt wel kan en ten tweede is niet iedereen in de lokale politiek hier blij mee: "We snappen heel goed dat ook wij een bijdrage moeten leveren aan het verduurzamen van de regio, maar zonnepanelen in de historische vesting passen gewoon niet", zegt Jelmer Kruyt van politieke partij Goois Democratisch Platform tegen NH Nieuws. "Naarden Vesting is één van de mooiste en grotendeels intact gebleven vestingsteden ter wereld. Een plaatsing van zonnepanelen doet in onze ogen grote afbreuk aan de cultuurhistorische waarde en het aangezicht van de vesting."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.