Weggepeste scholier: 'Zin in nieuwe school'
Binnenland

Weggepeste scholier: 'Zin in nieuwe school'.

Mees, een 13-jarige Nederlandse jongen, werd op het Waterlant College in Amsterdam Noord dermate gediscrimineerd om zijn huidskleur, dat hij na deze herfstvakantie zelfs veel zin heeft om te starten op z'n nieuwe school, het Clusius College. Maar eerst vakantievieren. "Ik ga allerlei leuke dingen doen. Boodschappen met mijn vader, en nog een leuk uitje", aldus de knul.  

'Kaaskop' en 'kut-Hollander' kreeg de enige autochtone tiener van de school regelmatig naar zijn hoofd geslingerd en in de pauze zat hij vaak in z'n uppie. Na twee maanden had Mees het wel gehad met de overdaad aan multiculturele verrijking en wisselde hij van school. Volgens RTL Nieuws staat de brugklasser te popelen om daar te mogen integreren. 

Volgens Mees praatten veel van zijn klasgenoten geen Nederlands en kwam hij "er niet tussen". De vader van de jongen neemt het de school kwalijk dat tijdens de open dag niet werd gezegd dat zijn zoon de enige witmans in het onderwijsinstituut was. "De school kon hem geen veilige omgeving bieden", aldus de vader. 

Vanwege de vakantie heeft het Waterlant College nog niet gereageerd op het binnen de school heersende racistische klimaat. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →