Wegmetons-axiegroep wil Coentunnel slopen
Binnenland

Wegmetons-axiegroep wil Coentunnel slopen.

Nouja de extreemlinkse splintergroepering De Grauwe Eeuw (230 likes, LOL, losers) wil vooral de náám Coentunnel slopen: J. P. Coen is een koloniale totaalmoordenaar, of zo iets. Yeah whatevs, gaap.

Punt is, wij jongens (m/v/genderneutraal) van Jan de Witt doen geen zaken met terroristen. Deze figuren van de Grauwe Eeuw hebben namelijk eerder al Nederlands cultureel ergfoed beklad om hun zin te krijgen, en dat heeft hun recht van spreken nogal ondermijnd.

Ook nu weer zijn de druiloren met slavenmentaliteit aan het dreigen. De woordvoerder wil niets kwijt over de samenstelling van de groep. "Het zijn er voldoende om in een bliksemactie een hele wijk van ons logo te voorzien.’’

Weer vandalisme dus. En de uitkeringstrekkers zijn nog te lui om fatsoenlijk hun research te doen: ze bedreigen Rijkswaterstaat, terwijl de Gemeente Amsterdam de instantie is die gaat over de naamgeving. En dat is wel weer eng, want het bestuur van de Deug-enclave aan het IJ heeft een ruggengraat van drilpudding. Nul VOC-mentaliteit tegenover dergelijke geschiedvervalsende haatkolonies.

Alle artikelen geladen. Overzicht →