Wegpiraat rijdt echtpaar dood, maar hoeft niet terug de bak in 

28 juni 2018 - 14:36

Zeg nou eens eerlijk, had u anders verwacht in 'rechtsstaat' Nederland? De 24-jarige Faisal D. is door de rechtbank weliswaar veroordeeld voor het doodrijden van Henri√ętte en Bert van der Veeken uit Rijen, maar hoeft desondanks niet terug de cel in.

De rechter vond 108 dagen cel (ook zijn tijd in voorarrest), 240 uur schoffelen en minstens drie jaar niet achter het stuur kruipen namelijk wel voldoende. Toch wel wat weinig, aangezien deze Faisal op de noodlottige avond tijdens de altijd drukke koopavond in Tilburg veel te hard (72 km/u waar je 50 mag) reed.

Meneer zag het echtpaar dan ook niet, reed de twee dood en ging er daarna ook nog eens vandoor. Pas later kon hij door de politie in de kraag worden gevat. Dat hij totaal ongeschikt is om auto te rijden blijkt ook wel uit het feit dat hij niet wist hoe hard hij reed: "Ik kijk nooit op mijn snelheidsmeter."

Nee, tuurlijk niet, waarom zou je ook niet waar? Toch is volgens meneer de rechter het rijgedrag niet extreem roekeloos en de snelheid niet excessief. Zegt ook weer voldoende...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie