Weiger-inburgeraars worden verlost: mogen niet stemmen 

04 juli 2018 - 13:31

'Sancties' noemen CDA en VVD het idee om met de pet naar gooiende inburgeringscurus-migranten hun stemrecht voor de gemeenteraadsverkiezingen af te pakken. 

Lekker belangrijk, zullen de migranten in kwestie vermoedelijk denken. Wat bereik je nu helemaal door (@LeefbaarRotterdam) te stemmen? De politiek daarentegen, die u al decennia lang laat geloven dat burgers écht wat in de melk te brokkelen hebben, maar zonder u hun eigen plannetjes uitvoeren, maakt zich er kennelijk nogal druk om.

Zo zegt CDA-kamerlid Pieter Heerma: "voor mensen die er met de pet naar gooien, moeten er ook sancties zijn." VVD'er Bente Brecker is het daar roerend mee eens: "Wie onze taal niet wil leren, niet wil werken, of als je onze vrije waarden niet omarmt, waarom zou je dan wel mogen meebeslissen over ons land?"

Nogmaals, hier tref je echt helemaal niemand mee. Of die uitkering, sociale huurwoningen en gratis zorgverzekeringen nu verstrekt worden door GroenLinks, D66, PvdA of de SP: geregeld wordt het toch wel. Komt nog eens bij dat de mensen die graag willen stemmen, dat tóch liever voor het land van herkomst, of het land van hun ouders, of het land van opa's en oma's, of het land van de persoon waar de familie-stamboom 350 jaar geleden ooit begon.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie