Wél voldoende meningokokken-vaccins voor Mekkagangers
Binnenland

Wél voldoende meningokokken-vaccins voor Mekkagangers.

Hmm, er lijkt iets niet helemaal goed te gaan in Nederland. Hoewel er niet genoeg vaccins voorhanden zijn om kinderen tussen de 15 en 16 jaar in te enten tegen een levensgevaarlijk type meningokokken, blijken die volgens het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wél beschikbaar voor moslims die in Mekka rond een steen gaan lopen.

Hans van Vliet, die verantwoordelijk is voor het Rijksvaccinatieprogramma: "Er is genoeg vaccin voor mekkagangers, maar daar buiten is het nauwelijks verkrijgbaar."

De PVV-fractie kan haar oren niet geloven en heeft ziedend gereageerd op de situatie. PVV-Kamerlid Karen Gerbrands vraagt zich af waar de prioriteit van de regering ligt, nu de meningokokken-bacterie snel oprukt in Nederland. De partij eist uitleg van ChristenUnie-bewindsman Paul Blokhuis.

Aan de bacterie zijn in vier maanden tijd inmiddels al elf mensen overleden. Nog eens 57 personen belandden in kritieke toestand in het ziekenhuis. Overlevers houden vaak hersenletsel over of moeten ledematen laten amputeren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →