Wel Nazi's, geen linkse activisten bij intocht Sint
Binnenland

Wel Nazi's, geen linkse activisten bij intocht Sint.

Sinterklaas is weer in het land! Even na het middaguur zette de bisschop van Myra (280-343) in Maassluis voet op Nederlandse bodem. Zoals elk jaar brengt de goedheiligman pepernoten, speelgoed en een fijne politieke discussie.

In Rotterdam zijn 70 tot 80 antiracistische activisten aangehouden. Bussen die de activisten vervoerden naar Maassluis stopten in Rotterdam om een laatste groep passagiers op te pikken maar mochten van de politie niet naar Maassluis 'zolang nog niet is vastgesteld wat de demonstranten van plan zijn'. Uiteindelijk zijn ze opgepakt wegens overtreding van het demonstratieverbod.

Wel aanwezig in Maassluis is de extreemrechtse Nederlandse Volksunie (NVU). De Nazi's hebben een vak gekregen langs de route waar ze met zijn twintigen de Germaanse cultuur staan te verdedigen, weet de NOS.

Ook van de partij is de 'Nieuwe Sint', acteur Patrick Mathurin, die een 'positieve boodschap' wil brengen. Hij werd eventjes ondervraagd door de politie maar mocht uiteindelijk toch doorlopen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →