'Welkom bij de Islamitische Staat van Duitsland'
Raar

'Welkom bij de Islamitische Staat van Duitsland'.

Trump-minnend platform Save America Now heeft een vermoedelijk waarschuwend doch grappig bedoeld filmpje uitgebracht over de fictieve Islamitische Staat van Duitsland. De doorgaans toch zo humorvolle Duitsers kunnen er echter nicht om lachen.

Het filmpje schotelt de kijker onder het genot van een bijzondere voice-over een jihadistisch paradijs voor waarin men onverstoord kan genieten van Oktoberfest zonder narigheden als alcohol en varkensvlees, portretten van moedjahedien kan bewonderen op de restanten van de Berlijnse muur en de Brandenburger Tor wordt opgeleukt met een vlaggetje van de nieuwe halalstaat. Ook suggereert het bewegend beeldverhaal dat de nieuwe bewoners met een migratieachtergrond baden in luxe.

De Gouden Beer voor beste korte film zal Secure America Now er niet mee binnen slepen. Duitse media, commentatoren en Twitteraars betitelden de video als "angstzaaierij" (Bild), "volledig absurd" (RTL) en compleet onwaar, bericht Express.

Nu is het afwachten wanneer Clinton-fanatici de toeristenvideo voor Trumpistan uitbrengen. Afhankelijk van welke route u aflegt moet u mogelijk een muur trotseren, maar uiteindelijk wordt u beloond met een unieke bestemming waar u terecht kunt voor carnaval met puntmutsen, een unieke wildwaterbaanervaring en gezellige kerkelijke kampvuurtjes.

Alle artikelen geladen. Overzicht →