Wen er maar aan: 'Vaccinatiepaspoort ook in eigen land'

Wen er maar aan: 'Vaccinatiepaspoort ook in eigen land' 

05 mei 2021 - 12:11

U moet eraan geloven als het aan het kabinet ligt. Het vaccinatiepaspoort dat voor de zomervakantie klaar moet zijn gaat niet alleen als toegangsbewijs voor buitenlandse vakanties gelden, maar ook voor evenementen in het binnenland.

Het 'paspoort' gaat naast een papieren versie bestaan uit een app, met twee QR-codes (voor binnen- en buitenland). Als u dan gevaccineerd bent of al corona heeft gehad, kunnen mensen dat zien wanneer de code gescand wordt. Het grote voordeel is dat u dan geen test hoeft te doen om toegang te krijgen voor bepaalde activiteiten, aldus minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer.

Maar ja, privacy hé...? Jan en alleman hoeft toch niet uw medisch dossier in te kunnen zien. Het is ook nog niet helemaal zeker dat dit paspoort  ook voor het binnenland gaat gelden (wel als u op vakantie naar het buitenland wilt, de Europese Commissie heeft daar al mee ingestemd), maar het lijkt een kwestie van tijd te zijn. Er moeten nog wel wat technische hobbels genomen worden en de Tweede Kamer moet nog oké zeggen. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.