Wensenambulance haalt gast op, krijgt parkeerboete

Wensenambulance haalt gast op, krijgt parkeerboete 

15 november 2022 - 15:36

Dit kan ook alleen in Amsterdam... De wensenambulance, de stichting die terminaal zieke mensen helpt hun laatste wens te vervullen, heeft tijdens het ophalen van een gast een parkeerboete gekregen.

Foutje, kan gebeuren. De wensenambulance is natuurlijk geen 'echte' ambulance, dus dat er een boete op de mat ploft nadat zo'n geautomatiseerde scanauto van de gemeente is langsgereden, is nog te begrijpen. Maar nu komt het: ook het bezwaar werd door de overijverige ambtenaren van Halsema resoluut van tafel geveegd.

De medewerkers van de wensenambulance dienden de parkeerboete gewoon te dokken: "Meestal is het geen probleem wat we doen, dit was de eerste keer. We vonden dat de gemeente wel iets coulanter had mogen reageren op het bezwaar." 

Na wat media-aandacht (lees: vragen van AT5) heeft de gemeente besloten om de parkeerboete in te trekken. "De gemeente vindt maatwerk belangrijk, maar dat lukt helaas niet altijd in verband met de meer dan 70.000 bezwaren die wij krijgen", reageert de gemeente.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml