Werkgevers streekvervoer: 'We hebben geen geld, dus staak nou niet'

Werkgevers streekvervoer: 'We hebben geen geld, dus staak nou niet' 

20 februari 2023 - 11:34

Er wordt ook deze week weer gestaakt. Niet alleen zullen de steden Den Bosch en Maastricht na carnaval veranderd zijn in grote vuilnisbakken omdat de reinigingsdiensten het werk neerliggen, ook de medewerkers in het streekvervoer gaan woensdag en vrijdag opnieuw staken voor een betere cao.

Maar dat is allemaal leuk en aardig, de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) laat weten dat dit compleet zinloos is. De staking "gaat niks brengen, want werkgevers kunnen simpelweg niet voldoen aan de eisen van de vakbonden".

Twee weken geleden werd het werk al eens vijf dagen lang neergelegd (deels, overigens). De medewerkers willen een nieuwe cao met een loon dat meestijgt met de inflatie en maatregelen om de hoge werkdruk te verlagen. FNV eist een loonsverhoging van 16,9 procent voor een cao voor een jaar. CNV eist 14 procent verspreid over achttien maanden.

VWOV-voorzitter Fred Kagie herhaalde dat ze zoveel kunnen willen het geld voor die looneisen er niet is. "Staken betekent niet dat het geld er ineens toch is. De marges in het openbaar vervoer zijn heel klein, sinds corona draaien vervoerbedrijven rode cijfers. Staken brengt ons niet aan tafel. Zolang er gestaakt wordt en deze ultimatums op tafel blijven liggen, gaan we niet in gesprek."

Lekker makkelijk allemaal. En wie is de dupe? Juist ja, de burger die gewoon op tijd op kantoor of op school moet zijn. Lang leve de auto!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml