Werkgevers willen u kapotcontroleren 

07 maart 2018 - 11:19

Leuk is dat. Dagelijks voert u tot vervelens toe uit wat uw werkgever u voor dat karige loontje opdraagt, krijgt u ook nog te maken met een leidinggevenden die zich als politieagenten gaan gedragen wanneer u bijvoorbeeld ziek bent of wanneer het vermoeden rijst dat u onder invloed bent van verdovende middelen.

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zouden graag de privacywet een beetje zien worden opgerekt. Het komt erop neer dat u als loonslaaf gecontroleerd moet kunnen worden op alcohol en drugs en dat zelfs wanneer u ziek bent, uw werkgever u kapot mag stalken.

Dan kunnen bedrijven immers beter veiligheidsmaatregelen nemen en de gezondheid van hun personeel waarborgen. Meer zaken mogen vragen aan zieke werknemers zou kunnen helpen om ze sneller weer op de been te krijgen.

Mooi verhaal, doen we niets mee

Klinkklare onzin natuurlijk. Stelt u zich voor dat u met griep in bed ligt, en uw werkgever hangt acht maal per dag aan de telefoon. Voelt u zich dan geroepen om sneller terug te keren of denkt u: laat me in jezusnaam met rust? Kortom: men weet het mooi te verpakken, maar de onderliggende boodschap is natuurlijk geld, geld en nog eens geld.

Vakbonden FNV en CNV hebben dan ook furieus gereageerd, zij stellen beiden dat zieke loonslaven heden ten dage al nauwelijks privacy genieten. Dat komt onder meer doordat arbo-diensten en bedrijfsartsen in sommige gevallen niet onbevooroordeeld te werk gaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie