Twintig uur schoffelen voor beledigen KOZP
Binnenland

Twintig uur schoffelen voor beledigen KOZP.

In Nederland mag toch niet altijd alles zomaar ongestraft gezegd worden. De 31-jarige Sietse P. uit Lelystad is door de rechtbank veroordeeld tot veertig uur werkstraf, waarvan twintig voorwaardelijk, voor een beledigende reactie op een foto van actiegroep Kick-Out Zwarte Piet.

"Gewoon weer voor slaaf laten werken kunnen ze ook niet meer klagen is toch wat ze willen dat luie zweet eruit werken nikker daar ben je voor geboren."

Dat is bewuste reactie op Facebook waar P. voor veroordeeld werd. Volgens de rechter gaat een dergelijke reactie alle perken te buiten en heeft dit niets te maken met vrijheid van meningsuiting.

Onder het bericht op Facebook stonden in totaal 19.000 reacties. Kick-Out Zwarte Piet en de advocaten selecteerden uit die reacties de vijftig meest kwetsende teksten en voegden die bij in hun aangifte.

Uiteindelijk werden er door het OM acht uitgekozen om voor het hekje te laten behandelen. Sietse is dus de eerste die gestraft wordt, wanneer die andere zeven voor moeten komen is nog onduidelijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →