Wethouder: 'Serveer edelhert aan wolf'

Wethouder: 'Serveer edelhert aan wolf' 

13 juli 2023 - 13:58

Wat zou nou een partij als de Partij voor de Dieren hiervan vinden? De grote boze wolf is momenteel onderwerp van gesprek nadat afgelopen zondag een schapenhouder uit Drenthe die voor zijn schaapjes opkwam werd gebeten. En ja, een wolf mag je niet afschieten want het is een beschermde diersoort en blabla. Een wethouder uit Hoogeveen heeft nu een oplossing bedacht.

De provincie Drenthe zou er goed aan doen om in het Drents Friese Wold schattige, lieve, weerloze edelhertjes te herintroduceren. Edelherten zijn namelijk uitstekend geschikt als prooi voor wolven en bovendien een populair gerecht bij de beesten. Edelhert op het menu maakt dat ze de schapen met rust laten. Want wie wil er nou een schaap als er hert gegeten kan worden? 

In Drenthe zit in elk geval één roedel wolven met welpen en een wolvenpaar. En ja, die moeten ook eten! Als u kijkt naar de Gelderse Veluwe, daar vallen wolven veel minder vaak schapen aan, omdat daar voldoende grofwild rondloopt als voedsel voor de dieren.

Nee, dat is niet zielig. Dat is natuur! Bovendien kunnen we zo twee vliegen in één klap slaan (spreekwoordelijk dan, hè?). Er lopen momenteel ook meer dan genoeg reeën rond die worden afgeschoten want ze zijn met teveel, laat ze leven zodat ze opgepeuzeld kunnen worden door de wolf.

Win win! We moeten wat. Zeker nu de rechter de provincie Gelderland heeft verboden om wolven af te knallen met een paintballgeweer. Je mag ook niks in dit land!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml