Wethouder tuigt eigen inburgering op
Binnenland

Wethouder tuigt eigen inburgering op.

De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh van de Partij van de Arbeid had er genoeg van. Hij noemt de inburgeringscursus in Nederland een collectief falen. "Ik probeer dit al een hele tijd op de agenda van de landelijke politiek te krijgen, maar het blijft oorverdovend stil. Daarom doe ik het maar zelf."

"De kabinetten-Rutte I en II hebben veel kapot gemaakt door hier veel op te bezuinigen. Nieuwkomers moeten zich tegenwoordig diep in de schulden steken om de taal te leren. Niemand controleert ze, niemand helpt ze. En we moeten af van de vele beunhazen onder de aanbieders van taalcursussen," aldus Baldewsingh tegenover de Volkskrant.

Op de vraag wat er dan gaat veranderen antwoord de wethouder het volgende: "Kennismaken, zodat je een sociaal netwerk opbouwt. Het ontdekken van de stad; wat zijn je rol en je kansen in Den Haag? Dan het leren van normen, waarden, gedragsregels en natuurlijk de taal. Je moet Den Haag ervaren door verplichte maatschappelijke stages, bijvoorbeeld bij een sportvereniging, een ziekenhuis, de receptie van het stadhuis."

Alle artikelen geladen. Overzicht →