WHO: 'Corona nog steeds internationale noodsituatie'

WHO: 'Corona nog steeds internationale noodsituatie' 

30 januari 2023 - 12:00

Dat u niet denkt er nu van af te zijn...  Niemand heeft het hier nog over Covid19, maar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt het veel en veel te vroeg om de pandemie niet langer als internationale noodsituatie te bestempelen.

Want dat is het nog wel, stelt de organisatie, en verminderde aandacht voor de besmettelijke ziekte kan leiden tot onvoorzichtigheid en opflakkeringen van het virus. Dat moeten we niet hebben natuurlijk, en dus is het nog steeds zaak om in de paniekstand te zitten.

Er worden de laatste maanden in 'bepaalde landen' nog steeds veel nieuwe coronagevallen vastgesteld. Lees: vooral in China, maar daar hebben ze ook de bevolking zo lang opgesloten totdat het zelfs de gehoorzame Chinees allemaal teveel werd.  De WHO stelt dat als de noodstatus binnenkort wel zou worden opgeheven, dat op een 'voorzichtige en verantwoorde wijze' moet gebeuren. Oftewel, dat duurt nog wel even. 

Intussen waarschuwt het Rode Kruis dat de wereld ondanks drie "heftige coronajaren" slecht is voorbereid op een nieuwe pandemie. Volgens de hulporganisatie hebben landen geen lessen getrokken en staan ze er daardoor niet beter voor dan in 2019, het jaar voordat corona uitbrak. Verrassing!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml