Wiet is seksistisch
Tech

Wiet is seksistisch.

Ook wiet lijdt aan mysogynie. Amerikaanse onderzoekers van het Columbia University Medical Center (CUMC) concluderen dat mannen meer pijnverlichting ervaren door het roken van marihuana dan vrouwen.

Aan de studie deden 21 mannen en 21 vrouwen mee die recreatief jointjes klapten, schrijft Medical News Today. De helft van de deelnemers kreeg daadwerkelijk marihuana, de andere helft een placebo dat geen THC bevatte. Daarna ondergingen de proefpersonen een pijntest, waarbij ze hun hand zo lang mogelijk in ijskoud water moesten houden.

Zowel mannen als vrouwen die wiet hadden gerookt vertoonden een verhoogde pijntolerantie (handen langer in het water), maar dit effect was sterker bij mannen. Daarnaast rapporteerden de heren die cannabis hadden gerookt een significant lagere pijngevoeligheid vergeleken met de mannen die het placebo hadden gerookt, terwijl er bij de dames geen verschil werd gevonden qua pijngevoeligheid.

Medische marihuana

Met het oog op het medische gebruik van wiet, benadrukken de onderzoekers het belang van verder onderzoek naar de verschillende therapeutische effecten op mannen en vrouwen.

Het gebruik van cannabis voor medische doeleinden is sinds juni 2015 gelegaliseerd in 25 staten en Washington D.C. Inwoners kunnen een recept meekrijgen voor wiet om pijn, misselijkheid en overgeven te verminderen of om eetlust te stimuleren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →