Wij paupers zijn met meer

Wij paupers zijn met meer 

03 augustus 2022 - 11:49

Twee vrouwen, twee banken, twee meningen – en twee keer wereldvreemd. Je kunt veel zeggen van mannen, maar ze hebben in ieder geval meer gevoel voor timing en een betere woordkeuze als ze iedereen behalve zichzelf wegzetten als pauper. Sandra Philippen van de ABNAMRO en Barbara Baarsma van Rabobank kúnnen dat.

En het ook nog ‘ns zo bedoelen.

Maar het effect ervan niet kunnen incalculeren.

Aan deze kant van het leven sta je erbij en kijk je ernaar. Denkend aan Justin Timberlake, spelend in de film In Time. Hierbij is niet lucht de drijvende motor achter het leven en de capaciteit tot ademhalen is maar tijd. Iedereen krijgt een x-tal minuten en als je geen minuten meer hebt, val je dood neer. Onderling kun je minuten uitwisselen zodat je niet ophoudt met bestaan en zomaar onderweg, lopend of in de auto, dood neervalt. Uiteraard gebeurt dat natuurlijk wel want arme mensen hebben geen middelen om tijd te kopen. Hooguit om te verkopen, omdat ook zij moeten eten. En dan: time’s up! Klaar en dood!

De Bank-dames, zonder uitzondering knap, wat toch best iets zegt over carrièrekansen binnen een bank (we weten allemaal dat knappe mensen een beter salaris krijgen), zijn de balans tussen ego en ideeën kwijt. De drang om op tv te komen en de mening te verkondigen wint het van de inhoud. Op zich niet gek, ook vrouwen zijn ijdel en mediamensen moeten meer dan mannen op tv tonen. Daarbij winnen de Asha-achtigen het niet, zeg maar. Wel een variant op Sylvia Kristel die bij de ABNAMRO werkt (Sandra P.) of een MILF met ogen die je niet snel vergeet (Barbara B.). Welbespraakt ook nog ‘ns en hey, ergens zijn de banken ook wel blij met de gratis zendtijd. En dus leren we dat vrouwen nog wereldvreemder zijn dan mannen. Zeker als ze bij de bank werken.

Iemand enig idee waarom vrouwen bij de bank werken? Mannen ook? Omdat de salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden beter zijn dan bij welk ander bedrijf dan ook. Wie overstapt van de bank (om het even welke), komt van een koude kermis thuis als het over salariseis gaat: 20-30% boven marktwaarde is meer dan normaal. Vroeger werkten er namelijk mensen die integer moesten zijn, die je ons geld moest kunnen toevertrouwen – een zware verantwoordelijkheid. Tegenwoordig werken er huppelkutten die vergeten zijn waar een bank voor bedoeld is: dienstverlening. Aan mensen. Met meer en ook minder geld. Jonge mensen die kunnen internetbankieren maar ook wel ‘ns een medewerker zouden willen spreken. Oude mensen die zich vertwijfeld afvragen waarom een bankkantoor de pinautomaten op het enige overgebleven fysieke kantoor verwijdert (halló ABNAMRO Aert van Nesstraat!). Maar laten we de Rabobank niet vergeten – waar zijn die automaten gebleven?!

Op zich zegt de Sylvia Kristel lookalike niets raars als ze elke vijf jaar een sabbatical aanraadt. Maar zeg dan wel aan wíe. Of bepleit dat ‘de overheid’ dit moet betalen. Of ‘de belastingdienst’ – of heeft de leraar, politieagent, receptioniste, winkelmedewerker soms minder behoefte aan een sabbatical? Newsflash: ze komen allemaal meer mensen tegen dan een bankjuffrouw, krijgen meer prikkels dan een bankjuffrouw en staan allemaal net iets meer met hun voeten in de echte wereld dan de bankjuffrouw Sandra Philippen gone snowflake die zichzelf opnieuw moet resetten.

De vrouw met ogen die een dictator niet zou misstaan, staat vooraan als het gaat om ergens de spreekbuis van te willen zijn. Wat het is, maakt Barbara Baarsma niet uit, als ze maar frontvrouw is. Als de storm gaat liggen moet je afwachten of ze er nog staat, maar de proefballonnen die uit haar mond komen zijn het herinneren waard. Want dat wereldvreemde mensen dit land leiden, staat buiten kijf. Dat het de beurt is aan anderen, óók. Wat dat betreft is haar verlangen naar zichtbaarheid niet raar, het is bovendien ‘tijd voor een vrouw’.  De kunst is om als de media hun voorkeur pushen omdat ze vrouw, welbespraakt, knap en D66 zijn, hard de andere kant uit te rennen. En nee, niet richting de langstzittende premier. Gelukkig zijn er nog zat vrouwen (en mannen ook) die échte mensen, tegenwoordig zonder uitzondering allemaal paupers, wel eens in het echt hebben gezien. Aan ons de taak om te focussen op iedereen die de media negeren. Wij paupers zijn met méér.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.