Wijnants (VVD) maakte 'foute MeToo-grap', blijft gewoon 020-raadslid

Wijnants (VVD) maakte 'foute MeToo-grap', blijft gewoon 020-raadslid 

15 februari 2023 - 12:42

Och, och, och. Dit kan natuurlijk helemaal niet. VVD'er Daan Wijnants legt vanwege een 'foute MeToo-grap' weliswaar zijn rol als voorzitter van het presidium van de gemeenteraad in Amsterdam neer, maar wordt toch niet volledig gecanceld: hij blijft gewoon aan als raadslid.

Wat is er allemaal aan de hand? In een ver ver verleden Ongeveer vier jaar geleden maakte Wijnants een opmerking tegen zijn VVD-stadsdeelcollega Ellis Mulder: of ze "een MeToo'tje zou kunnen verzinnen" om zo een D66-stadsdeelvoorzitter politiek in het nauw te brengen.

Dat zijn geen grappen natuurlijk! Toen Mulder dit dan ook binnen haar partij aankaartte, kreeg ze te maken met "ondoorzichtigheid en politieke druk" en "ze wacht nog altijd op een - in haar ogen - fatsoenlijke reactie van de partij", meldde het NRC.

"In 2019 heb ik in een intern overleg een foute en misplaatste grap gemaakt, waar ik direct al spijt van had. Er is vanzelfsprekend nooit sprake geweest van een serieuze opzet of bedoeling. Het spijt me dat ik daar, vier jaar geleden, mensen mee gekwetst heb", zo zegt Wijnants nu. "Hoewel ik vind dat deze discussie niet in de juiste context gevoerd wordt, wil ik niet dat er licht zit tussen deze rol en het vertrouwen van andere fracties."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml