Wikileaks: CIA kijkt mee met uw tv
Tech

Wikileaks: CIA kijkt mee met uw tv.

Wikileaks heeft weer 'ns een hele lading data online gepleurd. Het materiaal is dit keer afkomstig van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

Het is niet mis wat er allemaal in de data staat die Wikileaks heeft bemachtigd. Het lijkt erop dat de CIA op grote schaal consumentenelectronica hackt. De gegevens bevatten instructies hoe Android, Windows- en vooral Apple-apparaten te hacken. Ook zou de CIA in staat zijn smart-tv's van Samsung af te luisteren, zelfs als de kijkbuis is uitgeschakeld, weet Nu.nl.

Ook wordt duidelijk dat de CIA gebruik maakt van kwetsbaarheden in software die nog niet bij de makers van die software bekend is. Daarmee zou de inlichtingendienst de belofte schenden dit soort lekken netjes bij de softwarebouwers te melden. Uit de datadump blijkt verder dat het Amerikaanse consulaat in Frankfurt functioneert als hackersbasis voor CIA-spionnen.

Volgens Wikileaks zou de CIA de controle zijn verloren over een deel van zijn digitale gereedschapskist en zouden software en handleidingen in handen zijn voormalige medewerkers en opdrachtgevers. De datadump zou afkomstig zijn van een van die dissidenten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →