Wilde achtervolging leidt tot crash
Binnenland

Wilde achtervolging leidt tot crash.

Een wilde achtervolging tussen een BMW en politieauto's is vannacht geëindigd in een crash en arrestatie van twee personen. Het incident gebeurde bij Driebergen.

De achtervolging begon volgens RTV Utrecht nabij Rotterdam. De bestuurder had daar geen zin in en gaf flink gas, waarbij hij de motoragent net niet raakte. De auto zette via de A20 koers naar de A12 - een rit van ruim 120 kilometer.

De man haalde gevaarlijke capriolen uit: hij negeerde wegafzettingen, rode kruizen en werkzaamheden. Ook raakte hij een pylon die rakelings langs wegwerkers scheerde. Eén wegwerker raakte hierbij lichtgewond.

Er werden verschillende politieauto's en -motoren ingezet om de BMW te stoppen. Dat lukte pas toen de auto nabij Driebergen een stoeprand raakte waarna de chauffeur de macht over het stuur verloor.

Het voertuig raakte door de botsing met de stoep in een spin en knalde tegen een boom. De twee inzittenden, een nog onbekende man en een negentienjarige Belgische, zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag, het veroorzaken van gevaar op de weg en rijden onder invloed.

Alle artikelen geladen. Overzicht →