Wilders botst ook met Pechtold 

19 september 2018 - 14:34

Geert Wilders heeft het op zijn heupen tijdens de algemene beschouwingen. Eerder stelde de PVV-voorman in niet mis te verstande bewoordingen dat "DENK zelf maar moet oprotten", later botste hij ook met D66 door te spotten met Alexander Pechtolds privéleven.

Pechtold noemde het "sneu" dat Wilders privézaken betrekt bij de politiek, wat Wilders weer hypocriet noemde.

Wat was er allemaal aan de hand? Wilders maakte in het debat over de plannen die het kabinet met Prinsjesdag uit de doeken heeft gedaan een schampere opmerking over Pechtolds affaire met een Meppels gemeenteraadslid (zie daarvoor het fragment hieronder). Pechtold vond dat "tekenend voor de wijze waarop u anderen probeert weg te zetten".

Tot voor kort was het aan het Binnenhof een ongeschreven regel privézaken niet in stelling te brengen tegen een politicus. Maar daar heeft Pechtold zich ook niet aan gehouden, klaagde Wilders. Hij verwees naar een reeks schandalen rond PVV'ers rond 2010. D66 zou dat toen politiek hebben uitgebuit en vroeg zelfs een debat aan.

"Ik laat me niet de les lezen" door "een grote hypocriet", beet Wilders Pechtold toe. Over 2010 "hoor ik u nu niet meer, hè meneertje Pechtold?" Dat ging Kamervoorzitter Khadija Arib uiteindelijk te ver.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie