Wilders door Hoge Raad definitief bestraft voor 'minder-minder'

Wilders door Hoge Raad definitief bestraft voor 'minder-minder' 

06 juli 2021 - 12:54

Oei, een hard gelag voor onze Geert want de Hoge Raad heeft gesproken: de veroordeling voor groepsbelediging vanwege zijn 'Minder, minder'-uitspraak over Marokkanen kan in stand blijven. Helaas voor Wilders is in de uitspraak van de Hoge Raad geen beroep meer mogelijk.

Niks geen vrijheid van meningsuiting dus. Wilders werd in september vorig jaar in hoger beroep schuldig bevonden aan groepsbelediging, maar hij kreeg geen straf opgelegd. Zoals u nog weet vroeg de politicus in 2014 tijdens een verkiezingsbijeenkomst de aanwezigen in de zaal of ze "meer of minder Marokkanen" wilden. Nadat het publiek "minder, minder!" begon te scanderen, antwoordde hij: "Dan gaan we dat regelen." 

Wilders plaatste gisteren op Twitter nog het volgende bericht: "Morgen uitspraak Hoge Raad over minder-minder. Dan zal blijken hoe corrupt NL is. Mag Akwasi ongestraft tot moord oproepen, Rutte liegen en bedriegen en Kaag met belastinggeld/docu de verkiezingen beïnvloeden terwijl de oppositieleider wordt veroordeeld voor een Marokkanen-vraag?"

Nou, nu weet hij (en u) dat antwoord dus. Wilders laat weten dat de uitspraak laat zien 'dat de rechtsstaat failliet is':  "Ze willen mij de mond snoeren, maar ik zal nooit zwijgen. Ze kunnen mij veroordelen, maar ik zal de waarheid blijven spreken."

Steun PowNed, word lid

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml