Update: Wilders en Dewinter gaan niet op 'islamsafari' 

02 november 2017 - 18:38

Morgen zullen PVV-voorman Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter een bezoekje brengen aan een van de beste meest afgetakelde plaatsen van België, het door positiviteit in het nieuws gekomen welbekende moslimbolwerk Sint-Jans-Molenbeek.

Update 18.38:

Het bezoek dat PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter morgen aan Molenbeek zouden brengen gaat toch niet door. "Klopt, als wij de wet niet willen overtreden, kunnen we onze plannen niet uitvoeren", laat Dewinters woordvoerder weten. Wilders reist wel af naar Brussel, waar hij samen met Dewinter een persconferentie in het federaal parlement geeft. Daar presenteren ze mogelijk een alternatief programma.

'Islamsafari'

Zoals in zoveel Europese steden, doen lokale bestuurders het in hun broekje voor aanhangers van de religie van de vrede. Feitelijk alles wordt in het werk gesteld hen vooral maar niet boos te maken. Of enig gevoel van irritatie op te wekken.

En dus mogen Wilders en zijn extreemrechtse kompaan Dewinter uit angst voor massale rellen geen pleziertochtje maken naar de "plekken die het ergst getroffen zijn door islamisering".

Burgemeester Françoise Schepmans slaapt al weken slecht. Hoe kan er nu voor worden gezorgd dat het duo de wijk niet aandoet? Denk, denk. Nog een keer denk (duurt even bij Belgen). Uitkomst: er wordt een beroep gedaan op een speciale politieverordening, die ingrijpen bij een dreigende verstoring van de openbare orde mogelijk maakt.

Desnoods zal de politie worden ingezet om Wilders en Dewinter het ingaan van Molenbeek te beletten.

Dat wordt dus nog een ware comedyshow morgen, aangezien de twee geenszins van plan zijn zich aan het verbod te houden. Dewinter stelt het onbegrijpelijk te vinden dat "twee volksvertegenwoordigers de toegang wordt ontzegd". Hij wil vriend Wilders, die woest is over het verbod en stelt dat Molenbeek nu officieel islamitisch grondgebied is, hoe dan ook "de jihadhoofdstad van Europa laten zien".

Een woordvoerder van Dewinter bevestigt de morgen geplande 'safari': "We zijn zeker van plan door te gaan. Het zal ons benieuwen hoe de burgemeester het grondgebied wil afsluiten en hoe dit in zijn werk zal gaan."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie