Wilders: Fuck die rechtszaak
Binnenland

Wilders: Fuck die rechtszaak.

Politicus Geert Wilders zal niet verschijnen bij de rechtszaak die tegen hem is aangespannen. Dat laat de blonde God vandaag weten in een brief in het Algemeen Dagblad.

"Dit proces is een politiek proces. Ik weiger daaraan mee te werken. Over politieke standpunten moet in de Tweede Kamer gesproken worden en niet in de rechtbank", zo is in de brief te lezen. Daarom heeft Wilders besluiten niet naar de rechtbank af te reizen.

"Nederland is van ons. Dit is ons land en ik laat mij niet het zwijgen opleggen. Door niemand. Niet door moslimterroristen die mij al twaalf jaar bedreigen. Niet door politieke tegenstanders die me verketteren. En ook niet door het OM of de rechterlijke macht. Ik zal mijn mening - namens miljoenen Nederlanders  - altijd blijven geven, wat de consequenties ook zijn. Niemand houdt me tegen. Want wij Nederlanders zijn vrij, onverveerd, en zullen nooit zwijgen. Nooit."

Knoops

Uiteraard zal de advocaat van Wilders, meester Knoops, wel gewoon aanwezig zijn. Wilders ziet liever dat deze discussie in het parlement wordt uitgevochten, niet in de rechtbank.

Wilders wordt vervolgd voor zijn 'Minder'-uitspraak waarin hij opriep wel even te zorgen dat het aantal Marokkanen in Nederland snel teruggebracht zal worden. Hij wordt daarom vervolgd voor  discriminatie, belediging en haatzaaien. Het proces begint aanstaande maandag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →