Wilders: 'Ik duld Rutte wel als staatssecretaris'
Binnenland

Wilders: 'Ik duld Rutte wel als staatssecretaris'.

PVV-opperhoofd Geert Wilders vindt het prima als Rutte plaats zou nemen in een kabinet met hem, maar dan niet als premier. "Ik zou hem dulden als staatssecretaris van Landbouw onder mij."

Maar ruimhartig als de Venlonaar altijd is mag de olijke Mark ook best een andere functie krijgen: "Of staatssecretaris Economische Zaken. Dan mag hij zich in het buitenland nog minister noemen ook", verklaart Wilders in het AD

Wilders trapt vandaag in een interview aan de krant de bekende open deuren in. Zo laat hij weten dat islam het probleem van Nederland is en dat het CPB gebakken lucht verkoopt. Het verkiezings A4-tje was natuurlijk een bewuste keus. "Ik vind namelijk dat je belangrijkste punten op één A4'tje moeten passen, wat iedereen daar ook van vindt. Dit is een uitwerking." 

Demonstreren

Ook liet Wilders weten dat zijn achterban de straat op kan gaan als zijn partij genegeerd wordt wanneer het veel zetels behaalt in maart. "Ik zou het Malieveld wel vol willen krijgen." 

Er gaan geen enge dingen gebeuren belooft Geert, en hij respecteert de uitslag. "Ik ben democraat. Ik zal niet zeggen: de uitkomst klopt niet. Of naar de rechter stappen, of zoiets. Maar ik zou wel zeggen dat het niet democratisch is om, stel dat we een van de grootste worden, buitenspel te worden gezet. Maar ik ga geen tank huren, of zo. Ik zou moord en brand schreeuwen, maar binnen de kaders van de wet", aldus het orakel uit Venlo. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →