Wilders klaagt over formatie 

20 mei 2017 - 09:27

PVV-voorman Geert Wilders heeft het helemaal gehad met de formatie. De Grote Blonde Leider heeft zich vandaag in een interview met De Telegraaf beklaagd over de gang van zaken tijdens de kabinetsformatie: "Ik denk dat iedereen vanaf dag één al wist dat er met GroenLinks geen streng immigratiebeleid zou komen. Het was een enorme schijnbeweging."

In het interview (betaalmuur) zegt Wilders onder andere dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen om deel te nemen aan de gesprekken: "Wij zijn één van de winnaars van de verkiezingen en de tweede partij van Nederland. Ik denk dat we er binnen een week, misschien wel binnen een dag met partijen als VVD en CDA uit waren gekomen over immigratie."

Om nog wat extra olie op het vuur te gooien zweert Wilders ook dat hij zijn 'minder, minder'-uitspraken niet terug zal nemen: "Hoe kan ik terugnemen wat ik wil? Ik wil minder Marokkanen." Ook zei hij: "Ik ben ervan overtuigd dat wij ons land aan het verliezen zijn."

Wilders deed zijn uitspraken overigens in Los Angeles, waar hij een spreekbeurt houdt om te waarschuwen over 'de gevaren van de islam'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.