Wilders neemt niks terug van Yeşilgöz-tweet

Wilders neemt niks terug van Yeşilgöz-tweet 

18 januari 2022 - 12:55

PVV-leider Geert Wilders gaat deze week op de thee bij minister Dilan Yeşilgöz (Justitie), nadat hij eerder een tweet stuurde waarin hij haar Turkse afkomst hekelt. "Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen", twitterde de PVV-leider op 30 december vorig jaar.

Yeşilgöz wilde een dag na de tweet met Wilders erover praten, maar hij reageerde niet op telefoontjes of berichtjes van haar. "Ze was toen staatssecretaris voor Klimaat, wat moest ik daarmee?" Wilders zegt tijdens het debat over de regeringsverklaring dat hij met het woord "ze" VVD'ers bedoelde, en niet mensen met een Turkse afkomst. "De VVD ziet mij het liefste onder het tapijt verdwijnen." Hij zegt geen enkele uitspraak terug te nemen.

GL, CDA, D66, PvdA, BIJ1 en Omtzigt tijdens debat: Kamervoorzitter, grijp in!

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp moet ingrijpen als PVV-leider Geert Wilders persoonlijke beschuldigingen doet aan het adres van andere politici. GroenLinks, CDA, D66 en PvdA vroegen daarom in een fel debat over de regeringsverklaring, net als Sylvana Simons van BIJ1 en Kamerlid Pieter Omtzigt.

Wilders haalde in het debat uit naar D66-Kamerlid Fonda Sahla, dat een hoofddoek draagt, en haar zus Soumaya Sahla. Soumaya Sahla is oud-lid van de Hofstadgroep, een groep van raciaal-islamitische jongeren, en eerder daarvoor veroordeeld tot drie jaar cel. Intussen is ze aangesloten bij een netwerk van de VVD. Bergkamp greep wel in, en benadrukte dat beide vrouwen zich niet konden verdedigen in het debat. De opmerkingen over de hoofddoek van Fonda Sahla noemde Bergkamp "niet respectvol".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml