Wilders opteert voor Nederlandse Charlie Hebdo
Binnenland

Wilders opteert voor Nederlandse Charlie Hebdo.

Over PVV-leider Geert W., zoals DENK'er Selçuk Öztürk hem gekscherend noemt, komt deze week het boek 'Zo gek is het geworden' van auteur Arthur Blok uit. In de paperback, waar De Telegraaf naar eigen zeggen inzage in heeft gekregen, staat dat Wilders dolgraag éénmalig een Nederlands-Engelse versie van Charlie Hebdo wil uitbrengen.

Daarvoor moet hij nog wel een uitgever bereid vinden, maar met de georganiseerde wedstrijd over wie het best de islamitische profeet Mohammed kan natekenen gaat het alvast de goede kant op. Volgens Wilders stromen de inzendingen binnen.

Het krantje moet dus uiteindelijk eenmalig tussen de tijdschriften komen te liggen. De mooiste Mohammed-spotprenten krijgen een eervolle vermelding, daarnaast worden de tekenaars aan een interview onderworpen.

We vragen ons af of, mocht het doorgaan, dit niet massaal gaat leiden tot het platbranden van AKO's, Bruna's en alle andere verkooppunten die zich wagen aan de verkoop hiervan. Algemeen bekend is dat een bepaalde bevolkingsgroep niet zo happig is op leuk bedoelde cartoons over hun profeet.

Alle artikelen geladen. Overzicht →