Wilders organiseert Mohammed-cartoonwedstrijd 

17 mei 2018 - 09:33

Wat leuk! Geert Wilders organiseert een tekenwedstrijd in het parlementsgebouw waar iedere Nederlander aan mee kan doen. Thema: Mohammed-cartoons. De winnaar verdient liefst 5.000 euro, degene die tweede wordt mag 2.500 euro bijschrijven.

Mede-organisator is trouwens cartoonist Bosch Fawstin, die in 2015 zelf een prijs won met een Mohammed-cartoon. De geldprijzen worden gefinancierd door een anonieme weldoener. 

Voordat iedereen dat weer denkt: de cartoonwedstrijd is niet om te provoceren, maar omdat het vrije woord steeds verder onder druk komt te staan. "Niet alleen door mijn proces. Gisteren diende het kabinet nog een wetsvoorstel in om haatzaaien tegen te gaan. Dat is echt niet gedaan om een paar moslims aan te pakken", zo citeert De Telegraaf de PVV-leider.

Niet geheel toevallig vindt de aankondiging dan ook plaats op de dag dat het hoger beroep in zijn 'minder-minder'-proces dient. Ook niet geheel toevallig vindt de wedstrijd in het parlementsgebouw plaats. Ongetwijfeld zullen een paar zieltjes kwaad worden door het gekozen thema en dan kan de beveiliging maar beter op orde zijn.

Over dat proces gesproken, Telegraaf-journapoppetje Saskia Belleman is in de extra beveiligde rechtbank aanwezig. Hieronder haar verslag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie