Wilders: PVV-kandidaten geen debielen maar helden 

30 januari 2018 - 17:45

Geert Wilders deelt de vermeende kritiek die zijn mede-Kamerleden zouden hebben gegeven over de kandidaten van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen niet helemaal. Volgens Geert zijn het zelfs 'helden'

Verschillende PVV-Kamerleden hadden in De Telegraaf geklaagd over het erbarmelijke niveau van sommige lijsttrekkers. "Er melden zich de grootste debielen aan voor de PVV-klasjes", zou er eentje gezegd hebben.

Er is dan ook nogal wat te doen geweest rondom de PVV. Zo moest Géza Hegedüs van PVV-Rotterdam na één dag alweer het veld ruimen omdat hij Holocaust-ontkenner David Irving een gelukkige verjaardag had gewenst.

Ook moest de Utrechtse lijsttrekker Henk van Deún diep door het stof nadat hij gezegd had dat hij een moskee liever af zag branden en viel een tweet van de Haagse lijstduwer Henk Bres over 'kanker moslims' helemaal verkeerd.

Volgens Geert is het echter allemaal niet zo erg. "Als je groeit, en van twee naar dertig gemeenten gaat, dan worden er fouten gemaakt. Ik verzeker u dat er nog wel meer dingen fout zullen gaan. Dat hoort erbij", zei hij vandaag tegen De Telegraaf.

Hij ontkent overigens dat zijn Kamerleden het woord 'debielen' hebben gebruikt, hij heeft namelijk niet van hen gehoord dat ze dat gezegd hebben. Sterker nog, in de fractievergadering van vandaag hebben ze "beaamd dat de kandidaten helden zijn." Of zouden ze misschien bang zijn voor de toorn van de PVV-leider? We zullen het vermoedelijk nooit weten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie