'Wilders wil DENK opdoeken en achterban kiesrecht afnemen'
Binnenland

'Wilders wil DENK opdoeken en achterban kiesrecht afnemen'.

Want mensen die twee paspoorten in hun bezit hebben (1,3 miljoen mensen, telling in 2014) zijn volgens de PVV-voorman eigenlijk tweederangsburgers. Geldt naar zijn mening idem voor dubbele nationaliteithouders in de politiek, die zouden wegens 'waar ligt uw loyaliteit?' niet langer verkiesbaar mogen zijn.

Volgens Wilders is "Nederland ons land, dat door Nederlanders moet worden bestuurd, die door Nederlanders zijn gekozen. Door Nederlanders die niet de schijn van een dubbele loyaliteit hebben."

'Migratiestroom bedreigt Nederlands bestuur'

De migratiekaravaan met als eindbestemming West-Europa, is volgens de onbetwiste leider van de Partij van de Vrijheid een gevaar voor het bestuur in Nederland. Want, daar komtie weer, waar ligt de loyaliteit van deze mensen?

DENK, Nida en Turks/Nederlandse D66'ers

Als voorbeeld draagt hij DENK en Nida aan. Maar, zo stelt Wilders, ook Turks/Nederlandse D66'ers die bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ineens van een onverkiesbare stek met voorkeursstemmen de raad ingeholpen werden.

"Kijk eens naar de namen van de gekozenen in de vier grote steden. Je ziet nu al dat ongeveer een kwart van al die gekozenen geen Nederlandse naam heeft, een naam die niet-westers allochtoon lijkt. Dat zegt nog niks, dan heb ik het alleen over de naam", aldus een verongelijkte Wilders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →