'Wilders wil geld zien van Marokkanen'
Binnenland

'Wilders wil geld zien van Marokkanen'.

Het proces tegen Geert Wilders om zijn Minder-Marokkanen-uitspraak begint vandaag. De advocaat van de PVV-leider heeft meteen laten weten een tegenclaim in te dienen. Oftewel: Wilders wil geld zien van zijn aanklagers. Het liefst ongeveer 1.150 per persoon.

Wilders wil namelijk dat de rechter "de wensen van de benadeelden afwijst, of in ieder geval niet-ontvankelijk verklaart, hij eist ook een 'hoofdelijke veroordeling van de benadeelden tot de betaling van de proceskosten van de heer Wilders", zo zou zijn advocaat Geert Knoops hebben laten weten in een brief aan de rechtbank. 

De advocaat van de aanklagers vindt de eis ronduit belachelijk. "Dit doe je alleen als er echt misbruik wordt gemaakt van het recht een claim in te dienen. Bijvoorbeeld als iemand een factuur vervalst heeft, of er evident een slaatje uit probeert te slaan."

De mensen die een onredelijk hoog bedrag vroegen omdat ze zich beledigd voelen zijn er volgens hem al bij een tussenproces uit gefilterd, zo staat te lezen in Trouw

Livestream

Het proces start om 09.30 en u kunt live meekijken! Wilders zelf is er niet bij. Kijken kan hierrrr.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →