Wilders wil Grapperhaus niet als min-JV
Binnenland

Wilders wil Grapperhaus niet als min-JV.

De aanstaande minister van Veiligheid en Justitie Justitie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, is Geert Wilders een doorn in het oog. Wilders vindt Grapperhaus niet geschikt als minister van Veiligheid en Justitie Justitie en Veiligheid vanwege diens opvattingen over de omgang met teruggekeerde jihadisten.

Grapperhaus schreef op zijn blog dat ''je jihadisten niet hun staatsburgerschap moet ontnemen. Integendeel, je moet ze laten terugkomen''. Wilders vindt Grapperhaus daarom ''eerder een gevaar voor de nationale veiligheid dan een minister van justitie'' zo meldt het ANP.

Onze favoriete waterstofperoxide-politicus spant zich in om vanavond een kamerdebat te voeren over de aanstelling van Grapperhaus. Of dat debat er komt is maar de vraag aangezien daar voldoende steun voor moet zijn en de kans dat de coalitie dit verzoek steunt zo goed als nul is.

Volgens Wilders heeft het willen weren van Grapperhaus niets te maken met diens eerdere uitspraken over de PVV-leider. Het gaat puur om de mening over het niet af willen pakken van de nationaliteit van jihadisten.

De aanstaande minister van Veiligheid en Justitie Justitie en Veiligheid zei eergisteren dat zijn eerdere uitspraken over Wilders gedaan zijn als privépersoon en dat iedereen zijn privémeningen mag weten.

Vandaag is het zogenaamde constituerend beraad waar de taken in het kabinet worden verdeeld. Morgen wordt het nieuwe kabinet gepresenteerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →