Wilders wraakt gerechtshof na afwijzen uitstel-verzoek
Binnenland

Wilders wraakt gerechtshof na afwijzen uitstel-verzoek.

Geert Wilders heeft zojuist het gerechtshof gewraakt. De PVV-leider wilde dat de behandeling van het hoger beroep in zijn proces rond de 'minder Marokkanen'-uitspraak zou worden uitgesteld, zodat hij meer tijd krijgt om zich fatsoenlijk tegen de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie te kunnen verweren. het Hof oordeelde echter dat dit niet nodig was.

Geert wilde onder meer getuigen horen over de aangiftes tegen D66-voorman Alexander Pechtold en de beslissing van het OM om hem niet te vervolgen. Pechtold had naar aanleiding van de bekentenis over de leugen van Zijlstra gezegd dat hij de eerste Rus nog moest tegenkomen die een leugen toegeeft.

Een keiharde belediging voor elke Rus die er op deze aardkloot rondloopt zou u denken, maar het OM oordeelde dat dit niet strafbaar is. Toch wel gek, vond Wilders, aangezien dit in zijn ogen net zoiets is als zijn 'minder Marokkanen-uitspraak' en hij wél wordt vervolgd.

Geen uitstel? Dan wrakingsverzoek

Zit wat in, maar het Hof oordeelde juist dat extra tijd geen optie is. Er zou tijdens de inhoudelijke behandeling genoeg ruimte zijn voor de verzoeken van Wilders en zijn advocaat en er is volgens het Hof geen noodzaak voor nader onderzoek. 

Riekt naar partijdigheid, vandaar dat Wilders het gerechtshof gewraakt heeft. Een aparte wrakingskamer moet zich nu over dit verzoek buigen. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →