Wildersproces: Geert wraakt tóch geen rechter 

26 oktober 2017 - 11:30

Kleurspoelingliefhebber Geert Wilders heeft na overleg met zijn advocaat Geert-Jan Knoops toch besloten af te zien van het wraken van Jeanne Gaakeer, voorzitter van het gerechtshof.

Volgens Wilders, die van mening is dat Gakeer diepgewortelde sympathie├źn koestert voor illegale ongedocumenteerde vluchtelingen, is er te weinig om een wrakingsprocedure tegen haar te beginnen.

Toch wilde de PVV'er graag dat Gaakeer de eer aan zichzelf zou houden en 'zichzelf zou verschonen'. Dat verzoek wimpelde de raadsheer direct af: "Ik zal mezelf niet verschonen".

Voor wie ons vorige artikel niet gelezen heeft, ga dat nu maar even doen. Jeanne Gaakeer is voorzitter van de stichting Gascaria. Die stichting reikt elke twee jaar een geldprijs van 1.000 euro uit voor de beste masterscriptie in Nederland die een verband legt tussen het recht en geesteswetenschappen.

Vorig jaar ging die prijs naar de, volgens Wilders, linkse activiste Sinead Wendt. Wendt is volgens Geert betrokken bij vluchtelingencollectief Wij Zijn Hier en zou daarnaast hebben meegelopen met demonstraties tegen Geert Wilders en de Amerikaanse president Donald Trump.

In het juryrapport kreeg Wendt een veer in haar reet gedouwd voor haar betrokkenheid bij illegale ongedocumenteerde vluchtelingen. Gakeer zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de achtergrond van Wendt en stelt haar slechts eenmaal te hebben ontmoet: bij de prijsuitreiking.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie