Wildplastutje moet tóch dokken, denkt na over beroep 

18 september 2017 - 14:10

Arme Geerte Piening. Moest nodig een kleine boodschap doen, had geen zin om te zoeken naar een toilet, vervuilde de straat met haar blaasinhoud, kreeg 140 euro boete, wilde niet betalen, en stapte naar de rechtbank.

Logisch stappenplan? Volgens de 23-jarige vervuiler in kwestie wel. Sterker nog, de boete neigde volgens de wetsovertreder naar pure discriminatie. "Waarom zijn er in Amsterdam 45 openbare toiletten voor mannen en maar twee voor vrouwen?"

Die vraag is natuurlijk op zich al irrelevant, daar niemand (man/vrouw/genderneutraal) op straat mag urineren. Al zijn er 100.000 toiletten, het mag gewoon niet. Ook niet als je Geerte Piening heet. Ook niet als je bekend wil worden door je in te zetten voor gelijke plasrechten.

De rechter veegde daarom de vloer aan met het "ja, maar ik had geen alternatief en ik moest zó nodig"-gejammer van Piening. Een mannentoilet kan immers ook door vrouwen gebruikt worden.

Om van het gejank af te zijn Piening tegemoet te komen haalde de rechter nog wel vijftig euro van het boetebedrag af. Al hielp dat niet veel. Bij het horen van de uitspraak barstte de dader in tranen uit en ging vervolgens bij vriendinnen op de gang uithuilen. Over dramaqueens gesproken.

Niet bekend is of Piening in deze zaak werd bijgestaan door advocaat Peter Plasman. Hart van Nederland-reporter Clint Plas(!), die ook tot de wildplassersgarde behoort, is in ieder geval hartstikke trots op 'ons' Geerte.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie