Willem Holleeder had slechte jeugd: 'Wilde nooit gangster worden'

Willem Holleeder had slechte jeugd: 'Wilde nooit gangster worden' 

12 november 2021 - 14:41

Hoewel Willem Holleeder allerlei dingen hebben gedaan die door God verboden zijn, maar dat was nou niet bepaald het carrièrepad die hij in eerste instantie wilde bewandelen: "Ik heb nooit gangster willen worden", zei hij onder meer aan het slot van zijn strafproces. Maar spijt van zijn vroegere misdaden, zoals de welbekende ontvoering van Freddy Heineken (in 1983), vindt hij "niet realistisch".

Waarom hij dan toch op het verkeerde pad is geraakt? Volgens Holleeder is zijn opvoeding daarin bepalend geweest, daardoor is hij de man geworden die hij is: "Ik heb geen gemakkelijke jeugd gehad, ik werd iedere dag door mijn vader in elkaar geslagen. We hadden geen geld. Natuurlijk zou ik dit pad niet willen bewandelen. Tegen kinderen zeg ik altijd: ga nooit zo doen als ik, doe het niet. Als ik de gelegenheid en de mogelijkheid had gehad het anders te doen, had ik hier niet gezeten."

Wijze woorden dus van de man... Zoals u misschien weet staat hij in hoger beroep terecht voor het geven van een reeks moordopdrachten. De rechtbank heeft hem hiervoor levenslang opgelegd. Holleeder ontkent de boel echter: "Ik ga mijn eigen pad, maar ik ben niet iemand die opdracht geeft voor liquidaties. Wel iemand die een vechtpartij kan hebben. Ik ben een bullebak, een jongen van de straat, opgegroeid in de Jordaan. Je moest voor jezelf opkomen, een beetje schreeuwen. Maar daar zit geen kwaad in."

Overigens zit de inmiddels 63-jarige Holleeder al geruime tijd vast in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught en heeft hij geen enkel contact met de buitenwereld. Hij ontvangt geen bezoek, belt niet en beantwoordt geen post. Op de vraag of dat niet enorm eenzaam is, reageerde hij: "Daar heb ik geen last van. Ik ben best hard voor mezelf. De dingen zijn zoals ze zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml