Willie Wartaal ligt niet wakker van racisme
Entertainment

Willie Wartaal ligt niet wakker van racisme.

Zich mengen in discussies over Zwarte Piet of racisme in 't algemeen, dat hoeft niet zo nodig van Willie Wartaal. Hij kan zich er niet kwaad om maken. 

"Als blanke mensen zich bruin schminken, dan denk ik niet: hé, ze doen mij na", vertelt de rapper aan de VARAgids, weet NU.nl. Hij ziet het probleem niet echt. "Het zijn gewoon blanke mensen met bruine schmink op hun gezicht. Moeten zij weten. Negers zijn ook racistisch. Surinamers noemen Hindoestanen 'koelies' die hebben het nooit over 'Hindoestaanse mensen'."

Het De Jeugd van Tegenwoordigidool vervolgt: "En Afrikanen zijn bokoes. Maar als blanken zich bruin schminken, is er opeens iets heel ergs aan de hand. Je moet niet vergeten dat je een minderheid bent in een land van blanken."

Olivier Locadia, zoals de echte naam van de rapper luidt, ligt ook niet wakker van racistische scheldwoorden. "Racisme is een plek in je eigen hart. Dus als iemand iets tegen je zegt en dat vind je vervelend, dan moet je bij jezelf nagaan waarom. Voor mij zijn het gewoon woorden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →