Winkeliers Ter Apel: Dagelijks stelende asielzoekers
Binnenland

Winkeliers Ter Apel: Dagelijks stelende asielzoekers.

Vorige week meldden we u dat het in Ter Apel, het epicentrum der asielaanvragen, behoorlijk foutgaat betreffende winkeldiefstallen. Het gaat hierbij specifiek om normen en waarden-arme asielzoekers uit Marokko, Tunesië en Albanië.

We meldden ook dat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA), het ministerie van justitie en de gemeente Westerwolde in overleg zijn getreden om gedupeerde ondernemers eventueel financieel te compenseren met door u afgedragen belastinggeld.

Ter Apel: opschieten met die compensatie

Ondertussen heeft ondernemend Ter Apel weinig geduld meer. Volgens Harry Stuulen, voorzitter van de lokale ondernemersvereniging, zit er weinig schot in de zaak. Hij vindt dat de maat vol is en dat het erg lang duurt alvorens de winkeliers iets van hun misgelopen centjes terugzien. De burgmeester van Westerwolde beaamt dat het weliswaar erg lang duurt, maar heeft ook goed nieuws voor ondernemend Ter Apel.

JA. Schaderegeling gaat er komen

Waar het vorige week nog onduidelijk was of uw overheid inderdaad financieel gaat compenseren, is dat nu wél helder. Ja: van de overheid mogen asielzoekers alles gratis meenemen en hoeven zij niet te vrezen voor een boete. Ze hebben het al zwaar genoeg, weet u. En dus komt er een schaderegeling die betaalt wordt uit uw sociale premie-afdragingen. 

De hamvraag is nu: hoe heeft het in vredesnaam zover kunnen komen? Hoe bestaat het dat men asieltuig dat alles jat wat los en vast zit hier gewoon mee laat wegkomen en de rekening (65.000 euro per jaar) uit de zakken van Nederlandse belastingbetalers wil kloppen? Wat is dit voor beleid, joh? Hoe bedoel je aanzuigende werking? Nooit van voorkomen en genezen gehoord?

Maar hee, er wordt ook geld verdiend aan asielzoekers

In een WNL-filmpje tracht misdaadjournist Jan Meeus de boel nog te bagetaliseren ook, door te stellen dat er "ook geld verdiend wordt aan asielzoekers en dat dat niet vergeten mag worden." Aan werkende Nederlanders die zich niet focussen op stelen wordt natuurlijk geen cent verdiend. Hoe erg kun je een plank misslaan? 

Alle artikelen geladen. Overzicht →