'Winkelstraten boeien jongeren niet'
Binnenland

'Winkelstraten boeien jongeren niet'.

Wie van u heeft nog zin in shoppen? En dan doelen we op tot vervelens toe urenlang sjokken door winkelstraten met zeven tasjes in elke hand waar allemaal één ding inzit, zodat het voor omstanders  net lijkt alsof u heel veel gekocht heeft.

Bijna een vierde van de Nederlandse jongeren heeft tabak van (window)shoppen. Waarom zou je ook de moeite nemen om helemaal naar een stadscentrum te gaan als je ook met een paar simpele klikken kunt zorgen dat men een bestelling gewoon komt brengen?

Ruim 23 procent van onze jongeren zou er totaal geen moeite mee hebben als er alleen nog maar online ingeslagen kan worden.

Dat heeft dan weer een aantal redenen, zo blijkt uit onderzoek van acties.nl. Hoofdreden betreft bemoeizuchtig winkelpersoneel. Ruim tachtig procent van de 1.115 ondervraagden irriteert zich mateloos aan verkoopmedewerkers die u bij binnenkomst niet in de gelegenheid stellen eerst zelf rond te kijken.

Nu lijkt dit artikel wat suggestief. Uit het online vraagstuk komt immers ook naar voren dat 79 procent van de Nederlanders wél genoegdoening haalt uit een dagje koopjesjagen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →