Winst van Sigrid Kaag laat vrouwen meetellen

Winst van Sigrid Kaag laat vrouwen meetellen 

19 maart 2021 - 10:53

Terwijl verjaardagen vieren verboden is maar dit achter de voordeur gewoon plaatsvindt, de winst van Albert Heijn en Jumbo door het dak gaat als nooit tevoren, opa en oma gemeden moeten worden op straffe van doodgaan, de doorsnee horeca ondernemer op de rand van faillissement staat en ik inmiddels meer verhalen over zelfmoord ken dan coronadoden, heeft Nederland in drie dagen tijd gekozen voor meer, meer, meer van dit alles.

Hier zou deze column moeten stoppen omdat de verbazing hierover tot sprakeloosheid leidt. Dit gebeurt ‘gewoon’. En heus, als man is onze MinPres ontzettend vriendelijk en betrokken. De suggestie dat hij dat als MinPres niet zou zijn, kan hem in razernij doen ontsteken. Maar toch hé? Als MinPres is hem de toeslagenaffaire vergeven - het raakt ook maar 100.000 kiezers - dus ondanks dat we al een jaar het sámen-mantra door de strot gedouwd krijgen, geldt het ‘samen’ duidelijk niet als het om solidariteit met de toeslagouders gaat. De avondklok is hem vergeven en wordt daarom volgende week enigszins versoepeld. Vanaf april kun je alleen nog tussen 19 en 4.30 uur corona oplopen.

Dat het angstmantra wordt gecultiveerd en geoptimaliseerd, waardoor we al een jaar ons leven kwijt zijn, wordt de MinPres ook al niet nagedragen. En dat de Groningers al tien jaar lang niet gecompenseerd zijn voor hun aardbevingsschade, moesten we ook maar niet oprakelen. Van de Ruttedoctrine die inhoudt dat alles verzwegen moet worden voor ons, het volk, wil niemand iets weten. En zo wint de VVD van de MinPres er keihard zetels bij in plaats van dat ze nog veel keiharder afgerekend wordt op tien jaar Mark Rutte. De vraag #HOEDAN?! Blijft in het luchtledige hangen. Mark Rutte is onze eeuwige MinPres – jammer voor je, Wopke Hoekstra.

Ook na de winst van de VVD is Marks gulheid presidentieel. Lovende woorden voor Wopke, felicitaties en applaus voor Sigrid en de nieuwkomers, compassie met Jesse – hij wél, kan ik niet nalaten op te merken. De man staat áltijd op ‘aan’. Al-tijd. Eerlijk? Ik vind het knap. Zoals ik het ook knap vind dat Sigrid Kaag in haar eentje meer voor de emancipatie van Nederlandse mannen en vrouwen betekend heeft in de afgelopen maanden, dan alle feministische golven bij elkaar. Zij heeft met alle camera’s op zich laten zien dat vrouw-zijn geen belemmering is om ambitie te tonen, zelfvertrouwen te hebben, kennis van zaken te etaleren, inhoudelijk sterk te zijn en te staan voor je principes. Wat je ook van haar als persoon of D66 als partij vindt, Sigrid Kaag is de vrouw die mannen duidelijk heeft gemaakt dat vrouwen meetellen en onze stem betekenis heeft. Als meer, meer, meer Mark Rutte eindelijk toont dat vrouwen álles kunnen wat mannen ook kunnen, álles mogen wat mannen ook kunnen, zit er niets anders op dan hier samen – sámen! – doorheen te komen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.