Wisseling in directieteam omroep PowNed 

26 oktober 2017 - 15:49

Per 1 november a.s. start Lucas Goes als algemeen directeur bij de omroep PowNed. Hij volgt daarmee Roeland Mackloet op die recent heeft aangegeven per 1 januari 2018 te willen stoppen met zijn werk voor PowNed. De rol van Dominique Weesie blijft ongewijzigd: voorzitter van de omroep.

Mackloet, die vanaf 2010 als zakelijk directeur aan de omroep verbonden is geweest, zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “PowNed heeft nu een duidelijke richting met online video als basis. Niet alleen dagelijks (onder het label ‘PowNews’) maar recent ook door een aantal online formats met langere lengtes dan we gewend zijn. De eerste resultaten zijn veelbelovend en we werken aan meer van dit soort projecten. Het is aan mijn opvolger dit verder uit te bouwen en te zorgen voor een toekomst na 2021.”

Lucas Goes kent de media als zijn broekzak met eerdere directiefuncties bij de NOS, BNN en Endemol Nederland en heeft veel ambitie om bij PowNed te starten. “Ik hoop en denk dat ik met mijn media ervaring PowNed kan helpen naar de volgende fase. De toekomst van PowNed zal, naast Radio & TV, vooral gericht zijn op het bereik in de online wereld. De NPO, hoe divers ook, schiet daarin nu nog tekort. PowNed is hiervoor opgericht en ik zal ik me daar met veel plezier en energie voor inzetten.”

Voorzitter Dominique Weesie is verheugd over de komst van Lucas naar PowNed. “Hij heeft een enorme staat van dienst, in verschillende rollen binnen de media. En die ervaring kunnen we goed gebruiken om PowNed naar een hoger plan te tillen: een volwaardige plek in het publieke omroepdomein. Tegelijk zijn we Roeland veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet voor PowNed de afgelopen jaren. Persoonlijk zal ik hem gaan missen, omdat we dit avontuur ooit samen zijn begonnen.”

PowNed maakt sinds september 2010 deel uit van het publieke omroepbestel en heeft tot 1 januari 2021 een omroeplicentie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie