Wist u al lang: politie gooit meer dan helft aangiftes weg
Binnenland

Wist u al lang: politie gooit meer dan helft aangiftes weg.

Dingen die u al lang wist maar die nu iedereen weet: de politie gooit meer dan de helft(!) van alle aangiftes ongelezen in de prullenbak. Geeft de politie nu zelf toe dus is het officieel.

U wist dat natuurlijk al lang. Daarom doet u sowieso nooit aangifte, tenzij het om echt zware criminaliteit gaat. Maar toch: Meer! Dan! De! Helft! Van! Alle! Aangiftes!

Gelukkig dan maar dat aangiftes over 'het via social media beledigen van Sylvana Simons', 'online racisme' en 'tegen Geert Wilders' wél gewoon in behandeling zijn genomen. Je moet er niet aan denken dat deze misdaden ook niet worden bestraft. Goed dat de politie prioriteiten erkent.

Trouwens, als de politie al een aangifte in behandeling neemt dan nóg wordt de misdaad meestal niet opgelost. Volgens het CBS werd in 2016 slechts 22 procent van de misdrijven opgelost. 78 procent van de misdaden in 2016 bleef dus onbestraft.

U kunt nu zelf wel zo'n beetje uitrekenen hoe groot de kans is dat een inbreker, fietsendief of bedreiger wordt gepakt en berecht. Iets met 0, een komma, en dan nog heel veel nullen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →