Wist u al lang: politie gooit meer dan helft aangiftes weg 

22 juli 2017 - 10:39

Dingen die u al lang wist maar die nu iedereen weet: de politie gooit meer dan de helft(!) van alle aangiftes ongelezen in de prullenbak. Geeft de politie nu zelf toe dus is het officieel.

U wist dat natuurlijk al lang. Daarom doet u sowieso nooit aangifte, tenzij het om echt zware criminaliteit gaat. Maar toch: Meer! Dan! De! Helft! Van! Alle! Aangiftes!

Gelukkig dan maar dat aangiftes over 'het via social media beledigen van Sylvana Simons', 'online racisme' en 'tegen Geert Wilders' wél gewoon in behandeling zijn genomen. Je moet er niet aan denken dat deze misdaden ook niet worden bestraft. Goed dat de politie prioriteiten erkent.

Trouwens, als de politie al een aangifte in behandeling neemt dan nóg wordt de misdaad meestal niet opgelost. Volgens het CBS werd in 2016 slechts 22 procent van de misdrijven opgelost. 78 procent van de misdaden in 2016 bleef dus onbestraft.

U kunt nu zelf wel zo'n beetje uitrekenen hoe groot de kans is dat een inbreker, fietsendief of bedreiger wordt gepakt en berecht. Iets met 0, een komma, en dan nog heel veel nullen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie