Terrorist zoekt terroristen voor zomeraanslagen
Buitenland

Terrorist zoekt terroristen voor zomeraanslagen.

Volgens de Britse veiligheidsdiensten is de blanke bekeerling Samantha Lewthwaite druk bezig met het voorbereiden van vakantieplannen. 'De witte weduwe', zoals haar bijnaam luidt, is aan het rekruteren geslagen in de hoop een hele reeks aanslagen op populaire vakantiebestemmingen uit te voeren.

Inmiddels zou Lewthwaite al zo'n dertig vrouwen hebben getraind in het maken van bommen. Dat aantal is overigens niet voldoende, ze is naar verluidt op zoek naar méér vrouwen (blanke bekeerlingen die niet opvallen bij de politie) om terreur te zaaien in in Spanje, de Canarische eilanden, Cyprus, Turkije en Griekenland.

Voor wie nog nooit van haar gehoord heeft, Samantha Lewthwaite is het voormalige liefje van Jermaine Lindsay, de man die op 7 juli 2005 verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen. Hierbij kwamen 56 mensen om het leven (waaronder de vier daders) en raakten om en nabij 700 mensen gewond. 

Direct na de zelfmoorddood van haar man, vluchtte Lewthwaite naar Kenia, waar haar geloofsgenoten van de terreurbeweging Al Shabaab haar onderdak boden. Onderschepte berichten hebben haar nieuwe plannen aan de kaak gesteld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →