WK-Flits: Zwitserland en Engeland 

06 juli 2018 - 16:41

Huh, denkt nu vast. Zwitserland is toch al uitgeschakeld? Klopt helemaal, maar de manier van juichen van de selectiespelers Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri in het duel met Servië is zowel de FIFA als de Zwitserse voetbalbond volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

De Zwitsers opteren nu voor een regel die Zwitserse spelers met een dubbele nationaliteit verbiedt voor het elftal uit te komen.

De twee spelers beeldden na hun doelpunt met hun handen de dubbele adelaar uit die op de vlag van Albanië staat. De gebaren hadden een duidelijke politieke lading, iets wat de FIFA niet toestaat. Het duo heeft daarom een boete gekregen van 10.000 Zwitserse Francs, omgerekend zo'n 8.600 euro.

De Zwitsers willen echter nog een stap verder gaan, door spelers die over een dubbele nationaliteit beschikken niet meer op te nemen in het nationale elftal. Dat heeft Secretaris-generaal Alex Miescher van de bond gezegd in de Zwitserse krant Tagesanzeiger.

Engelse fan komt belofte na

Dan even kort een bericht over Engeland, waar supporter Dan Welch middels Twitter beloofde een tatoeage van de gehele selectie te laten zetten wanneer Engeland het minimaal tot de kwartfinale zou schoppen.

Welch heeft zich zo te zien aan zijn belofte gehouden, zo getuigt onderstaande post.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie