Prins Bernhard was eveneens pijpexpert.

WK pijproken: 'Je moet rustig zuigen' 

29 mei 2013 - 12:59
Hans Sonderman is deze week Nederlands kampioen pijproken geworden. Daarom mag de Dordtenaar later dit jaar deelnemen aan het WK.
Het gaat er bij de toernooien om wie zijn pijp het langst kan laten branden. Zachtjes en met beleid zuigen is het geheim, stelt pijpexpert Sonderman: "Het is niet zoals vroeger bij moeders aan de borst. Je moet de rust bewaren." Tijdens het NK van deze week won Sonderman met verve door 2 uur en 41 minuten aan zijn pijpje te lurken. Hij analyseert zijn toernooizege: "Mijn vlammetje was zo groot als een speldenknop. De vlam moet langzaam naar beneden in de pijp afdalen, dan gaat het goed." Sonderman hoopt dat hij op het WK zijn vlammetje ook lang kan laten branden. Hij heeft echter slechte herinneringen aan dat toernooi. "Er komt heel veel spanning bij kijken", onthult hij aan RTV Rijnmond. "Bij het WK in Barcelona liep ik al na een half uurtje naar buiten. Een afgang." Het WK van dit jaar wordt gehouden in het Poolse Poznan en staat voor oktober gepland.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie